tiskanje reklamnih panojev in plakatov

3D Tiskanje Izdelkov

3D tiskanje je izraz za različne slojevite tehnologije, pri katerih tiskalnik plast za plastjo nanaša material in izdeluje prototipe ali izdelke iz različnih materialov. Prednost postopka je v neposredni uporabi 3D CAD modela, ki ga naknadno računalniško obdelamo in uporabimo za neposredno izdelavo izdelkov brez uporabe kalupov ali orodij.

Izdelamo vam izdelke ali prototipe, ki imajo veliko trdnost, zaradi katere lahko na njih opravite funkcionalne teste, saj imajo skoraj povsem enake mehanske lastnosti kot brizgan izdelek iz orodja. V teh letih smo si pridobili ogromno izkušenj, ki nam omogočajo, da vam nudimo najboljšo podporo pri svetovanju in razvoju vaših novih izdelkov.

Prednost hitre izdelave prototipov (Rapid prototyping RP) ali orodij in končnih izdelkov (Rapid Tooling and Rapid Manufacturing) je v neposredni uporabi tridimenzionalnega CAD modela. Izdelani 3D CAD model (SW, ProE, Catia, step, iges,) pretvorimo v STL format, ki je osnova za vse slojevite tehnologije. V posebnem programu izdelke orientiramo in določimo pozicijo v izdelovalni komori glede na njihove mehanske in oblikovne značilnosti, ter dodamo ustrezne skrčke glede na njihovo velikost. S programom razrežemo izdelke na plasti debeline 0,12 mm, ki jih stroj uporabi za taljenje posameznih slojev materiala. Zadnja faza je izdelovanje programske kode z določitvijo vseh izdelovalnih parametrov, ki so potrebni, da pridemo do želenega izdelka.

PLA Filament za 3D Tiskalnike je večnamenski material – gre za PLA filament visoke kakovosti, pripravljen za uporabo za 3D tiskanje v Sloveniji. PLA printer filament za 3D printer je enostaven za uporabo, poleg tega pa je tudi bioplastičen. Z uporabo PLA filamente za 3D tiskanje ste lahko prepričani, da uporabljate varen izdelek za vas in za okolje. PLA filament za 3D printer je vsekakor eden najenostavnejših materialov za 3D tiskanje v Sloveniji. Izbirajte med različnimi barvami, ki omogočajo svobodno in kreativno oblikovanje. PLA Filamente lahko tiskate z različnimi 3D Tiskalniki kot so: Ultimaker, Prusa, Zortrax, Creality, Ender 3, BCN Sigma. PLA Filamenti so najenostavnejši za 3D tiskanje. Vsaka 3d filament je vakuumsko pakirana. Izdelki in embalaža so izdelani v Sloveniji.

PETG filament je plastična nit, ki združuje lastnosti ABS filamenta (trden, temperaturno odporen, izredno trpežen) ter PLA filamenta (enostaven za tisk). Zaradi teh lastnosti je PETG filament material za 3D tisk, ki ga morate imeti. Je okolju prijazen in se ga lahko po uporabi reciklira. Prav zaradi odlične kemične obstojnosti je PETG material, ki izpolnjuje vse zahteve Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o umetnih snoveh v stiku z živili in zdravili.

leseni oz. WOOD filament za 3D tiskalnike je odličen za tiskanje lesenih izdelkov – na voljo je visokokakovosten filament za 3D tiskalnike z vsaj 40 % pravih lesnih vlaken. Mešanica lesa in polimerov oblikuje material, ki ima podobne značilnosti kot filament za 3D tiskalnike PLA. Izdelki, natisnjeni z lesenim filamentom za 3D tiskalnike, imajo vonj po pravem lesu. Izdelki so tudi na otip podobni pravim lesenim izdelkom. Lesen filament za 3D printerje je med najbolj fleksibilnimi in prilagodljivimi filamenti, ki ga lahko poljubno oblikujemo tudi po tiskanju.